top of page

"Door de coaching van Belinda ben ik gegroeid in mijn zelfvertrouwen, kennis over mijn kracht(en) en heb ik keuzes in mijn loopbaan gemaakt. Hierbij heeft het vertrouwde gevoel in de sessies en de duidelijke opdrachten geholpen. Gestructureerd en tegelijkertijd vanuit je gevoel ga je stap voor stap te werk en weet je daarmee je doel te bereiken."

 

Servicemanager

Loopbaancoaching

“Het is nooit te laat om te worden wat je had kunnen zijn.”

Jij bent toe aan een nieuwe uitdaging in jouw werkzame leven. Misschien heb jij jouw sporen verdiend in het werk dat je nu doet maar ben je toe aan een volgende stap? Of loop je vast in je huidige baan en denk je ‘is dit het nu’? Of heb je het gevoel dat jouw eigen unieke kwaliteiten niet tot zijn recht komen in wat je nu doet? Of je bent gewoonweg niet gelukkig met je werkleven.

Loopbaancoaching krijg je inzicht in wie je bent, wat jouw kwaliteiten (en uitdagingen) zijn, wat jij belangrijk vindt, wat jij wil. En al deze inzichten vertaal jij in keuzes en een plan voor de toekomst!

Het programma kent de volgende stappen:

  • Stap 1: Wie ben ik en wat kan ik?!

“Als je jezelf al niet begrijpt, hoe kun je dan een ander leren begrijpen.”

 

Weten hoe je in elkaar zit en wie je bent, zelfkennis, is de basis van persoonlijke ontwikkeling en dus ook van persoonlijk leiderschap. Ieder mens heeft een soort blauwdruk die maakt wie hij of zij is. Deze blauwdruk heb je bij jouw geboorte meegekregen, wordt ontwikkeld gedurende je leven en bepaalt je persoonlijkheid, je basisbehoeftes, en voor een groot deel ook jouw gedragsstijl.

 

  • Stap 2: Wat wil ik?!

Net als met een schip is het lastig koers te bepalen als je niet weet waar je naartoe wilt gaan. Je bent dan stuurloos. In stap 1 heb je de vragen "Wie ben ik en wat kan ik?" beantwoord. Je kunt pas effectief je loopbaan aan de slag als je ook onderstaande vragen gaat beantwoorden en daarmee jouw persoonlijke ambities vorm geeft:

  • Wat wil ik?

  • Waar doe ik het voor, wat drijft mij?

  • Wat is voor mij belangrijk?

  • Welke resultaten wil ik behalen?

 

  • Stap 3: Wat ga ik doen?!

Stap 3 is feitelijk een keuze die je moet gaan maken. Je zult de knop moeten omzetten voor zover je dit nog niet hebt gedaan. Hierbij loop je mogelijk tegen bepaalde (belemmerende) overtuigingen aan voordat je een volgende stap kan zetten. In de loopbaancoaching ga je zo snel mogelijk al praktisch aan de slag met het verkennen van mogelijkheden. Alleen als je in beweging bent kunnen er ook kansen op jouw pad komen!

 

  • Stap 4: Wat heb ik nodig?!

Je zult randvoorwaarden moeten creëren die jouw volgende stap mogelijk maken.

 

  • Stap 5: En go!

“A journey of a thousand miles begins with a single step.”

 

Stap 5 is de allerbelangrijkste stap in het proces naar jouw nieuwe loopbaan: Actie ondernemen. Al weet je nog zo goed wie je bent en wat je wilt, al leef je nog zo bewust, al zijn aan alle randvoorwaarden voldaan, zonder actie te ondernemen kom je nergens. Begin met kleine stappen en blijf in beweging, en je zult merken dat verder zal komen dan je ooit voor mogelijk hebt gehouden.

Jij werkt ieder sessie aan de 5 stappen van zelfkennis, doelbepaling, knop om, randvoorwaarden creëren en actie ondernemen. Op deze manier zal je snel resultaat behalen in de beoogde stappen met betrekking tot de loopbaan.

Dorpsstraat 36

1182 JE Amstelveen

BELINDA BUSKERMOLEN
Coach & Trainer
bottom of page