top of page

"Door de coaching van Belinda ben ik gegroeid in mijn zelfvertrouwen, kennis over mijn kracht(en) en heb ik keuzes in mijn loopbaan gemaakt. Hierbij heeft het vertrouwde gevoel in de sessies en de duidelijke opdrachten geholpen. Gestructureerd en tegelijkertijd vanuit je gevoel ga je stap voor stap te werk en weet je daarmee je doel te bereiken."

 

Servicemanager

Loopbaancoaching

“Het is nooit te laat om te worden wat je had kunnen zijn.”

Jij bent toe aan een nieuwe uitdaging in jouw werkzame leven. Misschien heb jij jouw sporen verdiend in het werk dat je nu doet maar ben je toe aan een volgende stap? Of loop je vast in je huidige baan en denk je ‘is dit het nu’? Of heb je het gevoel dat jouw eigen unieke kwaliteiten niet tot zijn recht komen in wat je nu doet? Of je bent gewoonweg niet gelukkig met je werkleven.

Loopbaancoaching krijg je inzicht in wie je bent, wat jouw kwaliteiten (en uitdagingen) zijn, wat jij belangrijk vindt, wat jij wil. En al deze inzichten vertaal jij in keuzes en een plan voor de toekomst!

Om tot nieuwe en goede keuzes te komen zijn een aantal stappen nodig.

  • Stap 1: Wat wil ik?!

Net als met een schip is het lastig koers te bepalen als je niet weet waar je naartoe wilt gaan. Je bent dan stuurloos. Door met de volgende vraagstukken aan de slag te gaan weet je richting te bepalen:

  • Wat wil ik?

  • Waar doe ik het voor, wat drijft mij?

  • Wat is voor mij belangrijk?

  • Waar krijg ik energie van?

 

Stap 2: Wat belemmert mij?

“Als je jezelf al niet begrijpt, hoe kun je dan een ander leren begrijpen.”

Om keuzes te maken, jouw pad te veranderen voel je mogelijk een drempel. Ja maar.... Om van intentie naar gedrag en acties te gaan zal je met deze belemmerende gedachten aan de slag moeten gaan. Zodat je regie kan nemen op jouw loopbaan en werkgeluk.

  • Stap 3: Wat ga ik doen?!

Stap 3 is feitelijk de keuze die je gaat maken. Je zult de knop omzetten voor zover je dit nog niet hebt gedaan. In de loopbaancoaching ga je zo snel mogelijk al praktisch aan de slag met het verkennen van mogelijkheden. Alleen als je in beweging bent kunnen er ook kansen op jouw pad komen!

 

  • Stap 4: Wat heb ik nodig?!

Je zult randvoorwaarden moeten creëren die jouw volgende stap mogelijk maken.

 

  • Stap 5: En go!

“A journey of a thousand miles begins with a single step.”

 

Stap 5 is de allerbelangrijkste stap in het proces naar jouw nieuwe loopbaan: Actie ondernemen. Al weet je nog zo goed wie je bent en wat je wilt, al leef je nog zo bewust, al zijn aan alle randvoorwaarden voldaan, zonder actie te ondernemen kom je nergens. Begin met kleine stappen en blijf in beweging, en je zult merken dat verder zal komen dan je ooit voor mogelijk hebt gehouden.

Jij werkt ieder sessie aan de 5 stappen van zelfkennis, doelbepaling, knop om, randvoorwaarden creëren en actie ondernemen. Op deze manier zal je snel resultaat behalen in de beoogde stappen met betrekking tot de loopbaan.

 

Note: 5 stappen betekent niet per definitie 5 coachgesprekken. De ervaring leert dat 3 tot 5 gesprekken van 1,5 uur voldoende zijn.

Dorpsstraat 36

1182 JE Amstelveen

BELINDA BUSKERMOLEN
Coach & Trainer
bottom of page