"Door de coaching van Belinda ben ik gegroeid in mijn zelfvertrouwen, kennis over mijn kracht(en) en heb ik keuzes in mijn loopbaan gemaakt. Hierbij heeft het vertrouwde gevoel in de sessies en de duidelijke opdrachten geholpen. Gestructureerd en tegelijkertijd vanuit je gevoel ga je stap voor stap te werk en weet je daarmee je doel te bereiken."

 

Servicemanager

Loopbaancoaching

“Het is nooit te laat om te worden wat je had kunnen zijn.”

Jij bent toe aan een nieuwe uitdaging in jouw werkzame leven. Misschien heb jij jouw sporen verdiend in het werk dat je nu doet maar ben je toe aan een volgende stap? Of loop je vast in je huidige baan en denk je ‘is dit het nu’? Of heb je het gevoel dat jouw eigen unieke kwaliteiten niet tot zijn recht komen in wat je nu doet? Of je bent gewoonweg niet gelukkig met je werkleven.

Met het programma voor loopbaancoaching krijg je inzicht in wie je bent, wat jouw kwaliteiten (en uitdagingen) zijn, wat jij belangrijk vindt, wat jij wil. En al deze inzichten vertaal jij in keuzes en een plan voor de toekomst!

Het programma kent de volgende stappen:

 • Stap 1: Wie ben ik en wat kan ik?!

“Als je jezelf al niet begrijpt, hoe kun je dan een ander leren begrijpen.”

 

Weten hoe je in elkaar zit en wie je bent, zelfkennis, is de basis van persoonlijke ontwikkeling en dus ook van persoonlijk leiderschap.

Ieder mens heeft een soort blauwdruk die maakt wie hij of zij is. Deze blauwdruk heb je bij jouw geboorte meegekregen en bepaalt je persoonlijkheid, je basisbehoeftes, en voor een groot deel ook jouw natuurlijke gedragsstijl.

Er is niet zoiets als een goede of slechte persoonlijkheid, alleen een andere ‘mix’ aan kwaliteiten, talenten en mogelijke valkuilen die daarbij horen. Iedereen is dus anders. Hoe meer je weet over jezelf, hoe bewuster je kunt leven en hoe beter je jezelf kunt leiden. 

 

 • Stap 2: Wat wil ik?!

"Je kunt jezelf pas leiden als je weet waar je naar toe wilt gaan"

 

Net als met een schip is het lastig koers te bepalen als je niet weet waar je naartoe wilt gaan. Je bent dan stuurloos. Ik stap 1 heb je de vragen "Wie ben ik en wat kan ik?" beantwoord. Jekunt pas effectief met persoonlijk leiderschap aan de slag als je ook onderstaande vragen gaat beantwoorden en daarmee jouw persoonlijke missie vorm geeft:

 • Wat wil ik?

 • Waar doe ik het voor, wat drijft mij?

 • Wat is voor mij belangrijk?

 • Welke resultaten wil ik behalen?

 

 • Stap 3: Wat ga ik doen?!

Stap 3 is feitelijk een keuze die je moet gaan maken. Je zult de knop moeten omzetten voor zover je dit nog niet hebt gedaan. Hoe wil je leven? Laat je jouw leven door anderen bepalen of ben jij de regisseur? Dit laatste betekent de volledige verantwoordelijkheid nemen over die dingen die goed gaan, en ook over de dingen die fout (zijn ge)gaan. 

 

 • Stap 4: Wat heb ik daar voor nodig?!

Je zult randvoorwaarden moeten creëren die jouw volgende stap mogelijk maken.

 

Dit kan b.v. betekenen dat je afscheid zult moeten nemen van gewoontes die deze stap in de weg staan, of nieuwe gewoontes (zoals sporten) en vaardigheden moet gaan (aan)leren die wel bevorderend zijn voor het resultaat dat je wilt bereiken. Vragen die hierbij horen zijn:

 • Waar moet ik mee stoppen?

 • Wat kan ik blijven doen?

 • Wat kan ik veranderen of anders gaan doen?

 • Wat kan ik beginnen te gaan doen?

 

 • Stap 5: En go!

“A journey of a thousand miles begins with a single step.”

 

Stap 5 is de allerbelangrijkste stap in het proces naar persoonlijk leiderschap: Actie ondernemen. Al weet je nog zo goed wie je bent en wat je wilt, al leef je nog zo bewust, al zijn aan alle randvoorwaarden voldaan, zonder actie te ondernemen kom je nergens. Begin met kleine stappen en blijf in beweging, en je zult merken dat verder zal komen dan je ooit voor mogelijk hebt gehouden.

Jij werkt ieder sessie aan de 5 stappen van zelfkennis, doelbepaling, knop om, randvoorwaarden creëren en actie ondernemen. Op deze manier zal je snel resultaat behalen in de beoogde stappen met betrekking tot de loopbaan.