top of page
DISC_ACCREDITATION_1-300x175.png

"De training zelf was een perfecte balans tussen diepgaande inhoud en speelse interactie. Belinda slaagde erin om complexe concepten van de DISC-theorie op een heldere manier uit te leggen, zodat iedereen ze direct kon begrijpen en toepassen. De interactieve oefeningen waren niet alleen leuk, maar ook ongelooflijk effectief om de concepten echt in de praktijk te brengen.

Dit heeft ons geholpen om elkaar niet alleen beter te begrijpen, maar ook om meer inzicht te krijgen in onze eigen gedragsstijlen."

DISC Talentenanalyse

"What ever you decide to do, make sure it makes you happy" 

Het DISC Model is een objectieve methode om het natuurlijke en aangepaste gedragsprofiel van professionals in kaart te brengen. Deze methode onderscheidt zich in de praktische toepasbaarheid en geeft individuen op zeer krachtige en effectieve wijze zicht op hun persoonlijke talenten en persoonlijke voorkeuren.

 

Het profiel komt tot stand door een DISC test van je natuurlijke gedrag, je basisstijl. Dit is het gedrag dat je als vanzelf geneigd bent te vertonen. Je vertoont dit gedrag als je volledig ontspannen bent, maar valt er ook op terug wanneer je onder druk gezet wordt. Het is het gedrag dat je het makkelijkst af gaat en het prettigst voelt; dit zijn jouw natuurlijke talenten.

Iedereen heeft een persoonlijke 'basis' gedragsstijl, die eigenlijk na je pubertijd niet meer verandert. Door goed zicht te krijgen op je basisstijl, kun je beter voorspellen in welke werkomgeving je het best tot je recht komt, bij welke bedrijfscultuur, bedrijfsgrootte of in welke branche jij past.

 

Naast je basisstijl, wordt ook je responsstijl geanalyseerd. Hiermee wordt het gedrag bedoeld dat je laat zien onder invloed van je werkomgeving. Vaak zijn er verschillen tussen basisstijl en responsstijl. Door goed te kijken naar deze verschillen kun je uitspraken doen over elementen, die spanning opleveren in je werk of bepaalde aspecten van het natuurlijk gedrag, die onderbelicht blijven.

De DISC Talentenanalyse kan worden ingezet bij individuele en teamcoaching. Hierbij kan de DISC Talentenanalyse apart worden afgenomen danwel als onderdeel van een traject. 

Dorpsstraat 36

1182 JE Amstelveen

BELINDA BUSKERMOLEN
Coach & Trainer
bottom of page