top of page

Over Leven na Kanker

Weer re-integreren in het (werkzame) leven na kanker

In 2014 werd bij mij borstkanker geconstateerd. Ik kan me de schok en angst nog als de dag van gisteren herinneren. Na een jaar van behandelingen (ik ging voor de volle spaarkaart in het Spaarne Ziekenhuis) en hard werken aan herstel mocht ik weer aan het werk. Maar hoe doe je dat? Met alle fysieke beperkingen, de mentale pijn en het besef dat voor jou het leven nooit meer hetzelfde zal zijn. Ik heb daar mijn weg in weten te vinden door gesprekken met een medisch psycholoog, de steun van de arbo-arts en mijn leidinggevende en door mijn eigen plan te trekken (waaronder door zelf een re-integratieplan te maken). Maar wat had ik graag iemand gehad die wist wat ik doormaakte, die me vooruit kon helpen en vooral af kon remmen. 

Mijn ambitie is om als coach/counselor mensen te helpen en begeleiden die na kanker weer aan het werk (moeten) gaan. Hiertoe doe ik een opleiding tot integratieve counselor aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie. Tijdens deze opleiding leer ik om clienten te behandelen die door de (behandeling aan) kanker nog blokkades voelen om weer deel te nemen aan het 'normale' werkleven. 

Ik focus mij op cliënten die na hun behandelingen weer re-integreren in het (werkzame) leven. De coachvragen kunnen breed zijn en betrekking hebben op het re-integreren op het werk, het verwerken van de diagnose van en behandelingen voor kanker, het in willen vullen van de nieuwe levensfase na de ziekte etc. Als je hier meer informatie over wenst stuur me dan een e-mail of bel me!

Meer informatie op mijn website: www.overlevennakanker.nl

bottom of page